Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clara - årets stjärnskott

/
  • Foto: PETER HAGMAN Stjärnskott. Bland tolv finalister lyckades Clara Hagman bäst. Hon fick hjälp av syrran och två kompisar.

GÄVLE
En sån talang! Och vilket jubel det blev!
Clara Hagman, elvaårig sångerska från Bomhus i Gävle, vann finalen i "Stjärnskott 2003" som avgjordes på Skansen i går.

Annons
- Det kändes jättebra. Och jag var inte speciellt nervös, jag är ganska van vid att det är mycket folk som lyssnar, sa Clara efter hemkomsten.
Hon ställde upp med låten "Skicka mej ett sms", uppbackad av en kör med syrran Rebecka, kompisarna Jennifer Hedlund och Alice Åsenlund.

Fame Factory på plats
Mycket folk hade samlats framför Sollidenscenen på Skansen för att se de tolv finalisterna, som kvalificerat sig via delfinaler i hela landet. Clara Hagman gick vidare från uttagningen i Valbo köpcentrum i våras.
Ett av de många priser hon fick är att få uppträda i en veckofinal i höstens upplaga av "Fame Factory" i TV3. Senaste vinnaren Anders Johansson var förresten prisutdelare på Skansen och dessutom uppträdde ett "Fame Factory"-gäng med bland andra Mia Löfgren från Gävle.

Vill bli stjärna
Clara Hagman, som fyller 12 år den 9 juli, har redan skaffat sig rutin på sådana här talangjaktstävlingar. Hon var nämligen fyra i senaste riksfinalen i Melodi Grand Prix för juniorer.
Målet är solklart.
- Jag hoppas bli storstjärna. Nu ska jag fortsätta skriva nya låtar.
Texterna plitar hon själv ihop, pappa hjälper till med musiken.
Gästrikland hade ytterligare en deltagare i finalen på Skansen, Alice Svensson som sjöng "Tusen och en natt". Hon lyckades dock inte klara nålsögat, att bli bland de tre finalisterna av tolv kandidater.
De två andra i final var gruppen Tic-Tac från Åkersberga med "Genom eld och vatten" och Alexandra Liljekvist från Limhamn med "Julia".
STEFAN ANDERSSON

Mer läsning

Annons