Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister fick frukost på torget

/
  • Foto: LARS WIGERT Morgonmål. Hans-Erik Oppman och Anders Andersson brukar äta frukost på skolan men i går åt de på Stortorget i stället när Kronan med flera bjöd på kaffe och fralla.

GÄVLE
Anders Andersson och Hans-Erik Oppman passade på att äta frukost på Stortorget innan de cyklade vidare till Västerbergs folkhögskola.

Annons
Frukosten ingick i Kronan Cykels cykeldag på Stortorget.
Tanken med Bike to Work, som arrangemanget kallas, är att via information upplysa om vardagscyklingens positiva verkan på både människor och miljö.
Förutom frukost hade cyklisterna möjlighet att få en gratis morgontidning. Anders och Hans-Erik hade skippat frukosten innan de åkte hemifrån men tidningen hade de hunnit läsa. Båda cyklar sommartid.
En annan som stannade till var Elisabeth Westring.
- Jag brukar äta müsli till frukost men när jag såg att det var frukost på torget hoppade jag över det och drack bara kaffe.
Elisabeth cyklar större delen av året.
- Jag har tre och en halv kilometer till jobbet så det är lagom. Gävle är en bra cykelstad. Cykelbanorna är bättre än vägarna.
Under dagen kunde cyklisterna få hjälp med hjälmprovning och kostnadsfri vårkontroll av åkdonen. Cykelhistoriska föreningen fanns också på plats och erbjöd provturer på höghjuling.
MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons