Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagisföräldrar fixar stängsel

/
  • Engagerade föräldrar. Ivan Måhlén, pappa till Emma, fem år och pappakollegan Mikael Fundseth byggde stängsel. Foto: LARS WIGERT

GÄVLE
Om engagerade föräldrar kan hindra att en skola läggs ned är det ingen risk för Tummelisagården och Hemlingbyskolan. Tidigt på lördagen samlades ett 15-tal gratisarbetande pappor (mammorna skulle ansluta senare) för att bygga ett 160 meter långt stängsel i skogen.

Annons
- Så att barnen kan röra sig fritt utan att komma bort, förklarar Ivan Måhlén, pappa till Emma, fem år.

Lagar mat ute
Tummelisadagiset har nyligen certifierats till "Ur & Skur"-dagis. Så mycket tid som möjligt tillbringas utomhus istället för i dammiga och potentiellt allergiframkallande lokaler, tycks vara tanken. Personalen har utbildats i utomhusaktiviteter och fått godkänt av Friluftsfrämjandet.
- Minst en gång i vekan lagar vi mats utomhus. När det blir kallare har barnen fårfällar när de sover lunch utomhus. Men det är klart att det finns en gräns när det inte går att vara ute längre, säger Marika Moritz, rektor för Hemlingbyskolan och Tummelisagården.

Fyra-fem timmar
Mellan fyra och fem timmar skulle det ta att få stängslet klart, bedömde Mikael Fundseth, som också lade märke till att de var manliga föräldrar som högg i bygget.
- Det är ett karljobb! noterade han med glimten i ögat.
- Vi ska äta lunch senare. Kvinnorna kommer nog till dess, trodde Marika Moritz.
MATSHEDSTRÖM

Mer läsning

Annons