Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dataspel och golf för gemenskapens skull

/
  • I ett av klassrummen fick eleverna spela dataspelet Delta 7 som skapades av IT-programmets avgångselever förra året.Jonas Holmsten, Bella Jalgerius och Daniel Carlsson ser på när Stefan Larsson spelar.
  • Daniel Wallinder, Daniel Gernandt, Max Eriksson och Viktor Gustafsson är BIG-representanter för sina respektive klasser och ska verka för en bra sammanhållning i klasserna och på skolan i stort.

Sammanhållningen på John Bauer-gymnasiet kan bli bättre.
Därför ordnades i veckan en BIG-dag för att eleverna på de olika programmen ska lära känna varandra bättre.

Annons

Hela onsdagsförmiddagen ägnades åt att vandra runt mellan olika stationer i klassrummen. Varje program ansvarade för en egen aktivitet som skulle anknyta till elevernas utbildning på ett eller annat vis.

Idrottseleverna lät besökarna prova på att putta golfbollar, IT-programmet ordnade lassotävling med en elkabel och medieelevernas station involverade fotografering.

Bakom arrangemanget stod skolans BIG-grupp som består av 22 elever och åtta lärare som träffas var tredje vecka. En av elevrepresentanterna i gruppen är Daniel Wallinder.

– Vi kollar av hur stämningen är i klasserna och tar upp i gruppen om det finns problem. Till exempel om någon är utanför eller om det förekommer mycket hårda ord mot varandra i en klass, säger han.

Mer läsning

Annons