Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är Årets Nybyggare i Gävle

/
  • En dag på slottet fick företagarna och Årets Nybyggare Remi Arabi el Eter och Radovan Kovacic. Prisutdelare var landshövding Per Bill.
  • Årets Nybyggare Start gick till Remi Arabi el Eter, Gefle Renservice AB.
  • Årets Nybyggare Pionjär gick till Radovan Kovacic, Kovacic Fastigheter AB.

Med mottagning på slottet och med landshövding Per Bill som prisutdelare fick Radovan Kovacic och Remi Arabi el Eter ta emot utmärkelser för sina framgångsrika företag.

Annons

Att visa på goda exempel och hedra duktiga företagare med utländsk bakgrund är syftet med priset Årets Nybyggare. Ceremonin hölls i fredags på Gävle slott och i år gick Årets Nybyggare Start till Remi Arabi el Eter, Gefle Renservice AB. Företaget är specialiserat på tågstädning.

I ett pressmeddelande skriver länsstyrelsen att Remi Arabi el Eter efter tio år i Sverige lärt sig perfekt svenska och skapat affärer i hela Sverige. Han har tre bolag med 20 anställda. Själv arbetar han heltid som driftledare på Tågkompaniet. Förutom diplom fick han även motta 10 000 kronor från ALMI och SEB.

Årets Nybyggare Pionjär gick till Radovan Kovacic. Han kom till Sverige från Jugoslavien 1966. Under många år arbetade han med verkstadsmekanisk tillverkning och service till tung industri i det egna företaget Brynäs Mekano. Men för tre år sedan sålde han företaget och satsade på fastighetsförädling och förvaltning i det nya bolaget Kovacic Fastigheter AB.

Mer läsning

Annons