Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ger hopp i Valbo

/
  • Frida Hillbom har redan fått till floppstilen och vinklar in axeln vid upphoppet som ett riktigt proffs. Men om hon får välja en favorit bland de olika friidrottsdisciplinerna tycker hon nog att häcklöpning verkar roligast.Victoria Ädel tillhör en växande skara damtennisspelare i VAIF. Just nu är ett tiotal aktiva. Men det finns plats för fler. Både damer, herrar och ungdomar.
  • Femåriga Ida Lundin räds inte att ta språnget som höjdhoppare.
  • Valbo AIF:s skidsektion har ingen undre åldersgräns.– De måste klara sig utan föräldrarna, det är det kravet vi har, säger skidläraren Linda Thelberg.Kanske vill fyraåriga Julia Linander börja? Hennes kusin är redan med i skidskolan, berättar hennes mamma.

Är Frida Hillbom, sju år, en framtida friidrottsstjärna?
Kanske.
Hon var i alla fall ett av många barn som spanade in Valbo AIF:s breda verksamhet i går.

Annons

Inte många idrottsföreningar kan visa upp en sån bredd som Valbo AIF. Men så har man också en friidrottsanläggning, gymnastiksal och en alldeles egen tennishall. För att inte tala om vilka möjligheter man har för orientering och skidåkning i skogen bakom Åbyvallen. I går visade föreningen upp sina sju olika idrottssektioner för allmänheten. Syftet med dagen var naturligtvis att locka nya medlemmar.

– Det finns plats för fler, problemet är bara att hitta fler ledare och tränare, säger Ulf Delén, styrelseledamot i tennissektionen.

När GD hälsar på i hallen plockar han fram juniorracketar och skumgummibollar för oss att prova på. Att spela tennis är svårt och fysiskt krävande.

Om det är glest med besökare i tennishallen lockar skidspåret runt badet desto fler i det strålande vintervädret.

– Jag har åkt 16 varv, flåsar Filip Borgqvist, 9, med blänkande svettpärlor i pannan.

Julia Linander, 4, nöjer sig med ett varv innan hon tar emot sitt diplom och styr kosan mot bordet med varm saft. Storkusinen går i skidskola, så det är inte omöjligt att även Julia vill börja, konstaterar mamma Anki Linander.

Inne i idrottshallen får barnen prova på en hinderbana, springa häck eller hoppa höjd. Eller spela pingis.

Frida Hillbom har fastnat för höjdhopp och koncentrerar sig ordentligt före varje ansats. Efter att ha klarat med glans flera gånger låter ungdomsledaren Caroline Carlberg henne prova med lite högre ribba. Men då tvekar hon och avbryter två gånger på raken.

– Kanske, svarar hon på frågan om hon vill börja med friidrott.

– Höjdhopp var kul. Häck var nog roligast.

Caroline Carlberg, som själv tränar höjdhopp och spjut, konstaterar att alla nyfikna är välkomna. Det finns plats både för nya knattar och för fler 10–12-åringar som hon själv tränar.

Mer läsning

Annons