Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hade kunder över hela landet

51-åringen och hans sambo åtalas för grovt dopningsbrott.
De ska ha tjänat 1,3 miljoner kronor på sin försäljning.
– Vi har redan över en halv miljon i beslag, säger åklagaren Peter Olofsson.

Annons

Varje månad får 51-åringen 10 000 kronor från Försäkringskassan eftersom han är sjukpensionär. Hans 45-åriga sambo som är långtidssjukskriven får 10 600 kronor i månaden efter skatt.

Ingen av dem är förmögen att arbeta, enligt Försäkringskassan.

Det har inte hindrat dem från att bedriva en dopningshandel som omsatt miljontals kronor de senaste fyra åren, enligt åklagaren. Kunderna har 51-åringen hittat på ett kroppsbyggarforum på internet där både han och köparna använt sig av alias.

Beställningarna har 51-åringen tagit emot via mejl till sina krypterade mejlprogram.

Leveranserna har skickats i vadderade kuvert till ett postutlämningsställe.

Kunderna har betalat genom att skicka ett kuvert med kontanter till ett postutlämningsställe eller genom en internetöverföring.

Det anonymiserade upplägget har försvårat polisens arbete. Mannen använde sig av avancerade datorprogram som raderar all historik och döljer ip-adresser. Hans sambo lyckades också radera mycket information.

Trots det kunde drygt 50 av mannens kunder gripas i den landsomfattande razzian den 21 oktober.

Polisen hade länge problem med att knyta 51-åringen till hans alias. Men genom att lägga pussel med vad som framkom i förhören med kunderna som greps i razzian lyckades de.

Hemma hos en norrländsk kund som gjort en beställning till 51-åringens smeknamn hittades en lapp med mannens namn och adress.

Kunden hade också en prislista över dopningspreparat. En kund i södra Sverige avslöjade sedan i förhör att prislistan kom från det alias som 51-åringen använde sig av.

46-åringen har enligt åklagaren fungerat som en sekreterare. Hon har hämtat ut kundernas pengar och har skött betalningarna till dopningsgrossisterna genom att sätta in pengar på det lettländska förmedlingsföretaget Icegold.

– Därifrån tror vi att pengarna gick vidare till grossisterna. Men där upphör också spåren, säger Peter Olofsson.

För drygt två år sedan upphörde paret med att fylla på pengahögen i sina bankfack. Polisens teori är att kunderna då började sätta in pengar direkt på deras två konton på Banque Invik i Luxemburg. Trots flera påstötningar har åklagaren inte fått veta hur mycket pengar som finns på dessa konton.

– Jag ser det som ren obstruktion från Luxemburgs sida, säger han.

Men loppet är inte kört även om svaret uteblir innan tingsrättsförhandlingen är avklarad.

– När svaret kommer kan jag åtala dem på nytt, säger han.

Mer läsning

Annons