Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De välkomnar razzian

/
  • – Man har ju sina aningar om att vissa håller på med doping men det är inget man tar upp direkt. Det är bra att polisen genomförde razzian, doping är inte bra för kroppen, säger Henrik Hahlin som tränar på Workout Center.
  • En del av de preparat som beslagtogs av polisen i razzian. Foto: polisen
  • Tommy Lindfors och Conny Furuström som tränar på Gävle Kraftsportscenter tycker att gårdagens razzia mot dopningskunderna runtom i Sverige var bra.– Då slipper ju en massa ungdomar som inte vet bättre sopa i sig doping i stället för att träna och bli stora på rätt sätt, säger Conny Furuström.

51-åringen har bland annat tränat på Workout Center och Korpen.
– Det känns inte alls bra att veta att det fanns så mycket skit i farstun, säger Roger Petterson, gymansvarig på Korpen.

Annons

Enligt åklagaren har den 51-årige mannen sålt dopningmedel till folk ute i landet över internet.

I mannens dator fanns det inga uppgifter om att han sålt dopningspreparat till någon i Gästrikland men hän är misstänkt för att ha sålt till kroppsbyggare i Gävle ansikte mot ansikte.

– Jag har aldrig blivit erbjuden något men de som håller på med sådant där talar nog inte högt om det. De håller det nog inom en ”säker krets, säger Henrik Hahlin som tränar på Workout center.

I samband med att 51-åringen anhölls för grovt dopningsbrott genomförde polisen en allmän husrannsakan på olika gym där han tränat. Korpen och Workout Center fick besök av polisen som hade med sig en skåpnyckel.

– Men den passade inte här i alla fall, säger Daniel Hansson som driver Workout Center.

Nyckeln passade inte heller till skåpen på Korpens gym där 51-åringen tränade för drygt två och ett halvt år sedan.

– Han var ganska tystlåten. Han kom hit och tränade och sedan var det inte mer med det, säger Roger Petterson.

Efter gårdagens razzia har han självklart slagits av tanken att 51-åringen kan ha sålt dopning i Korpens lokaler.

– Det känns inte alls bra när det kommer så nära inpå. Och tänk att det är så utbrett, säger han.

Korpen är ansluten till Riksidrottsförbundet som ibland genomför oannonserade dopningskontroller.

– Men de kommer inte ofta. Senaste gången de var här var för sju år sedan då de testade några hockeyspelare och hade tre tester över, säger Roger Petterson.

Workout Center är inte anslutet till Riksidrottsförbundet.

– Som egenföretagare är det omöjligt att ta hit dem eftersom varje test kostar mellan 3 000och 5 000 kronor, säger Daniel Hansson.

Roger Petterson på Korpen menar att testen ändå inte har någon betydelse.

– Det enda som händer är ju att vi stänger av personen. Det krävs något mer om det ska ha en avskräckande effekt. Hockeyspelare blir ju avstängda i flera år om de fastnar i en kontroll, säger han.

Många av de kroppsbyggare som GD pratar med misstänker att det förekommer dopning på Gävles gym.

– Det märks ganska fort vilka som tar dopningsmedel. De växer onormalt fort men de brukar också bli utsparkade ganska snabbt, säger Conny Furuström som tränar på Gävle kraftssportscenter.

– Polisens razzia var bra. Speciellt med tanke på att doping är en inkörsport till droger, säger Fredrik Olsson som tränar på Workout Center.

Mer läsning

Annons