Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt och fotboll mellan ja och nej

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Informell debatt. Zemreta Tercan träffade Eva Pitkäinen i Stenebergsparken, båda med bestämda, men motsatta åsikter om EMU. De trivdes med en egen informell EMU-debatt i solen.

GÄVLE
Lars Ohly och Inger Schörling fanns bland dem som debatterade EMU i Stenebergsparken i går.

Annons
Dessutom stod ansiktsmålning utförd av Helene Åkerlind till buds liksom musikunderhållning och fotbollsmatch mellan ja- och nejsägare.
- Det finns inga ekonomiska skäl att gå med. Vi kommer inte att få se någon tillväxt eller ökad handel. Däremot kommer demokrati- och maktförhållanden att bli sämre, sa Inger Schörling.
Ja-sidans Hans Karlsson försökte övertyga med andra argument.
- Väljer vi ett utanförskap den 14 september skaffar vi en ny nackdel. Internationella företag kommer inte att vilja investera i Sverige, sa han.
Många lokala politiker fanns också på plats i parken för att möta väljarna.
- Kul att det kommit så mycket folk. Det är bra att vi från båda sidorna är ute bland människorna där nya frågor uppstår hela tiden. Det som gäller nu i slutskedet är att försöka hålla debatten seriös så att det inte blir som slutet på EU-debatten, sa Vänsterpartiets oppositionsråd Ulla Andersson.
Evenemanget lockade en hel del människor till Stenebergsparken under eftermiddagen. Och vädrets makter stod bi.
Vem som vann debatten, där Lars Ohly och Inger Schörling fanns på nej-sidan mot bland andra EU-parlamentarikern Hans Karlsson och Kenth Högström på ja-sidan, är oklart.
Fotbollsmatchen tog dock nej hem med 5 mål mot ja-sidans två.
Några gjorde nya bekantskaper i parken.
Vid sidan av den större debatten satt Zemreta Tercan Eva Pitkäinen i solen och förde en informell debatt. Båda har de bestämt sig för hur de ska rösta om EMU, en för och en mot. De tyckte att evenemanget i parken var lyckat.
- Det här var väldigt bra. Det blir lite annat än på teve där allt känns lite längre ifrån. Här kan man lyssna om man vill och träffa folk, sa Eva Pitkäinen och log mot Zemreta Tercan som hon just träffat för första gången.

SOFIA ÖHLANDER
026-16 96 46
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons