Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration mot krig

/
  • Foto:ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM\nMot krig. Gävlenätverket mot krig hoppas på ännu större uppslutning än den 15 februari vid kvällens demonstration mot kriget i Irak. Seitxan Anter, Andreas Larsson och Per-Olof Flodström är några av arrangörerna. Per-Olof Flodström arrangerar redan på förmiddagen i dag en

GÄVLE
Hela världen ska få veta att Gävle inte accepterar ett krig mot Irak.
Därför arrangerar Gävlenätverket mot krig och nybildade Elever mot krig en demonstration i dag.

Annons
- Vi säger inte åt folk att åka till Stockholm. De kan vara där de bor, och bli en del av något mycket större, något världsomspännande. De som bestämmer måste börja lyssna på folket, säger Fredrik Wahlberg från nätverket.
Han hoppas att många sluter upp i kväll, klockan 17 på Stortorget i Gävle.
Precis som de gjorde den 15 februari. Redan då var det den största fredsdemonstrationen i Gävle sedan Vietnamkriget. Men nu är kriget ett faktum, och de hoppas att gävle- och sandvikenbor ska gå man ur huse för att protestera.

Vill fylla Stortorget
- Om eleverna i Stockholm fyllde Sergels torg kan eleverna här fylla Stortorget. Vi räknar med många människor, säger Seitxan Anter från nätverket.
Han är en av talarna på torget i kväll, tillsammans med Ann Hedbom, s, och representanter från flera ungdomsförbund. Men vem som helst får sätta upp sig på talarlistan, bara de är emot krig.
Och de som ännu inte bestämt sig för om de är för eller emot får en extra chans redan i dag på förmiddagen.
Arrangören av demokratidagarna, Per-Olof Flodström, ställer nämligen till med en "någorlunda objektiv informationsinsats" som han kallar det. Först på Nynässkolan klockan 09.30 och senare på Borgarskolan klockan 11.
Då möts krigsförespråkare från moderaterna och krigsmotståndare från bland annat syndikalisterna för att debattera USA:s krig mot Irak.

Lånat aulan
- Jag har inte fått något uttryckligt tillstånd av rektorn på Borgis eftersom det blev lite kort varsel. Men jag har i alla fall fått låna aulan, och jag vet att tio klasser kommer, säger Per-Olof Flodström.

MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons