Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration mot krig

GÄVLE
Nej till krig. Ja till folkrätt.
Så lyder budskapet som arrangörerna till morgondagens manifestation i Gävle vill skicka till makthavare i Sverige och i övriga världen.

Annons
- Över hela Europa förbereds demonstrationer just nu. Vi vet att 80 procent av befolkningen är emot ett krig i Irak, säger Sejitxan Anteo, en av de drivande krafterna bakom Gävlenätverket mot krig.

Gemensam sak
Nätverket är en sammanslutning av politiska partier, ungdomsförbund, fackföreningar och intresseorganisationer.
Ung vänster, Grön ungdom, SSU, Syndikalisternas ungdomsförbund och Kurdistans kulturcentrum är några av de organisationer som gått ihop för att arbeta för en gemensam sak.
Tanken är att alla som är emot ett krig ska kunna delta i demonstrationen - oavsett politisk färg eller ståndpunkt i andra sakfrågor.
- Demonstrationen ska inte bli ett politiskt jippo, det handlar inte om att göra reklam för sitt eget parti. Det viktiga är att vi är utgör nätverket och att vi genomför en manifestation, säger Johan Apel, en av medlemmarna i nätverket.

Anta uttalande
Klockan 12.00 samlas demonstrationsdeltagarna på Södermalms torg. En halvtimme senare avgår tåget mot Stortorget.
Där kommer vänsterpartiets Ulla Andersson och miljöpartiets EU-parlamentariker Inger Schörling att hålla tal.
- I slutet av manifestationen ska vi anta ett uttalande som vi kan skicka som en uppmaning till regeringen och till Bush och Blair, säger Björn Öberg, medlem i nätverket.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons