Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Denim är vårens material

/
  • Foto: NICK BLACKMON Vår- och sommarmode. Tunna material är riktigt heta liksom kjolen i denim, ett slitstarkt bomullstyg.

GÄVLE
Våren och sommaren är bomull, linne och naturfärger. Modet är bekvämt, ljust och ledigt. I alla fall enligt klädbutikerna i Gävle, som i går kväll hade stor modevisning på konserthuset.

Annons
Det var Lions Club i Gävle som höll i visningen, och alla intäkter gick till hjälpverksamheten för gatubarn i Baltikum. Hela den nedre terrassen i Gevaliasalen var fylld, vilket borde inbringa kring 100 000 kronor. Men kvällens konferencier Lars-Åke Wilhelmson, iklädd Babsan, skulle förstås ha sitt gage först.
- Det är dyrt att klä sig så här billigt, kommenterade hon detta.
För kvällen var hon klädd till Finlandsbåt, i oskuldsfullt vitt och sedvanlig kort kjol.
- Men jag klär mig bara i syntet och plast, muttrade hon medan hon kommenterade catwalken.
I kvällens första del visade tio butiker upp sig, och modet känns inte särskilt splittrat. Ett material som klart är hett i vår och sommar är denim, ett starkt jeanstyg. När det gäller byxor får bomullen samsas med linne som är hetare än någonsin. Gärna får det vara lite skrynkligt. Combat är också hett.
Tröjor och blusar går i grönt, vågat blodrött eller i blåa nyanser. Men beige och sand är fortfarande rätt. Många av dem i mycket tunna material.
Gärna får kläderna var lite vågade med många diskreta broderier och paljetter. Också blommor i alla former och färger får pryda sommarplaggen.
Visade upp sig gjorde också Gävle Danssportklubb som dansade in i rött, vitt och svart. Klassiskt, moderiktigt och väldigt charmigt.
HENRIC LINDSTEN

Mer läsning

Annons