Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev mörkt

/
  • Det blev en tidig kväll för Sylvi Jutterström som fick nöja sig med att lösa korsord i stället för att som planerat titta på Let’s dance.– Det har varit en lugn kväll men jag hoppas vi har fått ström till i morgon, säger hon.

I går kväll drabbades stora delar av Bomhus och Furuvik av strömavbrott.
Orsaken var ett tekniskt fel i en nätstation i Bomhus.
Sylvi Jutterström var en av de som fick nöja sig med korsord som fredagsunderhållning.

Annons

– Jag hittade en ficklampa så jag kunde lösa ett korsord i alla fall, säger hon.

Vägen ut mot Bomhus lystes som vanligt upp av väglampor men ett par hundra meter från rondellen vid Nygårdarna hade de slocknat.

På höger sida lyste det som vanligt ur lägenhetsfönstren men på vänster sida kändes det som en spökstad. Tyst och mörkt, utom i några fönster där det lyste från tända stearinljus.

Det var vid 19-tiden som strömavbrottet kom. Vid 22-tiden var många hushåll fortfarande utan el.

– Jag tror att de har försökt att få igång det för ibland har det plingat till i telefonen och i tv:n, säger Sylvi Jutterström, som bor på Nygårdsvägen.

Hon skulle just ställa in videon för att spela in underhållningsprogrammet Let’s dance när det plötsligt blev mörkt i hennes lägenhet.

– Jag satt ett tag och väntade, man tror ju alltid att det ska gå över snabbt men sen fick jag börja leta efter ljus och det var en himla tur att jag hade några hemma för jag är ingen storförbrukare, säger hon.

När GD hälsade på hos Sylvi Jutterström lyste flera ljus upp hennes sovrum. Vid sidan om korsordstidningen låg ficklampan och hon var just på väg att gå och lägga sig.

– Det finns ju inte så mycket att göra. Jag har haft en väldigt lugn kväll. Nu har jag släckt alla lampor så att jag inte ska vakna när det går igång igen, för jag hoppas att strömmen har kommit tillbaka till i morgon, säger hon.

Under gårdagskvällen var det svårt att få tag på Gävle Energi eftersom många ringde numret till felanmälan.

SOS Alarm tog emot många samtal från oroliga Bomhusbor och till GD:s redaktion ringde folk från både Bomhus och Furuvik.

Vid 20-tiden fick räddningstjänsten rycka ut för att släcka en brand i ett elskåp i Furuvik, men enligt SOS Alarm hade branden inget med strömavbrottet att göra.

Enligt information från Gävle Energi var strömmen tillbaka klockan 23.

Mer läsning

Annons