Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen glögg i Hemlingby

/

Socialnämnden avslog i går ansökan från Christina Mablin om att få servera starkvinsglögg i hela Hemlingbystugans restaurang.

Annons

Socialnämnden har tidigare beviljat serveringstillstånd för den inre matsalen i Hemlingbystugan och för den del av verandan som hänger ihop med den inre matsalen. Men man har avslagit ansökan om att få servera alkohol i hela lokalen med motiveringen att det vistas mycket barn och ungdomar i området.

Arrendatorn Christina Mablin har överklagat socialnämndens beslut att begränsa serveringstillståndet. I väntan på länsrättens besked om överklagandet hade Christina Mablin sökt ett tillfälligt serveringstillstånd för att få servera starkglögg i hela restaurangen under adventshelgerna i december.

Men socialnämnden sa i går nej till hennes ansökan om ett tillfälligt serveringstillstånd.

– Det finns ingenting i lagen som ger utrymme för att lämna ett serveringstillstånd för enbart glögg, säger Maritha Johansson, v, ordförande i socialnämnden, som betonar att det inte tillkommit några nya omständigheter sedan nämnden i oktober fattade beslut om det begränsade serveringstillståndet för Hemlingbystugan.

Mer läsning

Annons