Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskokarusellen fortsätter

Linda nekades inträde till diskot på Sjömanskyrkan trots att hon köpt biljett.
Kompensationen skulle bli gratis entré på juldiskot i Sandviken.
Det ställdes in, men nu ska arrangören ordna ett nytt disko.
– Jag börjar bli skeptisk till de här killarna, säger Linda.

Annons

I oktober uppstod tumult utanför Sjömanskyrkan. Flera gymnasieungdomar som köpt biljetter till Halloweendiskot kom inte in trots att de köpt en förköpsbiljett för 100 kronor. Arrangören Alaa Khidir lovade att ersätta ungdomarna men Linda fick aldrig tillbaka några pengar.

– Vi ringde till honom flera gånger men kom aldrig fram. Till slut gav vi upp, säger hon.

När GD pratade med Alaa Khidir sa han att alla som hört av sig i tid fått tillbaka sina pengar. De som inte gjorde det skulle dock kompenseras med gratis inträde på jullovsdiskot i Sandvikens Folkets hus den 20 december.

– Vi var på väg att åka dit men då fick vi höra att det var inställt, säger Linda.

Det är Alaa Kidir som har arrangerat båda diskokvällarna men GD har inte lyckats nå honom för en kommentar. Linus Enström som driver företaget Krogkortet i Göteborg har hjälpt Khidir med att söka tillstånd för diskokvällarna.

Han förklarar att de inte vågade fullfölja den planerade diskokvällen i Sandviken eftersom en biljettåterförsäljare bestulits på 70 biljetter. Något som han polisanmält.

– Vi fick höra att någon sålde de stulna biljetterna. Hade vi gått vidare skulle det ha kunnat bli upplopp i dörren om de som köpt stulna biljetter skulle få ett negativt besked i dörren. Vi tänkte i första hand på säkerheten, säger han.

Linus Enström säger att de planerar att genomföra ett nytt ungdomsdisko i början av år 2009. Men han vill inte gå ut med någon information om när och var diskot ska gå av stapeln än.

– Men det blir ett nytt disko, absolut, säger han.

Enligt Linus Enström ska de som köpt biljetter till diskot i Sandviken ha fått tillbaka vad de betalat för sina biljetter. Han säger också att alla som inte kom in på Halloweendiskot i Gävle ska ha fått tillbaka sina pengar.

– Men jag och tio av mina kompisar fick i alla fall inte någon ersättning, säger Linda och tillägger att hon tappat förtroendet för arrangörerna.

Enligt Linus Enström gäller dock fortfarande erbjudandet om att få gå in gratis på det kommande diskot i Sandviken.

– Och de som inte har fått någon kompensation får gärna höra av sig till Alaa, det är jätteviktigt för oss att allt går rätt till, säger han.

Mer läsning

Annons