Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd bockbrännare vill se bocken brinna varje år

GÄVLE Arrangera en årlig bockbrännarkväll i Gävle då allmänheten bjuds in att sjunga sånger, dricka choklad och sätta eld på julbocken.

Annons
Förslaget kommer från Lawrence Jones, amerikanen som för två år sedan dömdes för att ha bränt ned julbocken i Gävle.
Den beryktade bockbrännaren presenterar sina idéer i en debattartikel i Aftonbladet. Han ställer frågan om brännandet av bocken ska betraktas som en tradition eller som ett brott. Själv lutar han åt det förstnämnda alternativet.
Gävle kommun kunde anordna en bockbrännarafton då invånarna samlas, dricker varm choklad och sjunger sånger, anser Lawrence Jones.
"Vid slutet av kvällen tar alla varsitt stearinljus, går fram till bocken och tänder på!", skriver han. På så sätt skulle traditionen hållas vid liv utan att någon måste hamna i fängelse. Man kunde kalla det "en het kväll med het bock och varm choklad", fortsätter Jones.
Lawrence Jones, hemmahörande i Cleveland, Ohio, och verksam som konstnär och författare, anser sig kunna göra stor nytta som "bockbrännarkonsult" och säger sig ha fler idéer både för de som vill "tutta på" och för de som vill bevara bocken.

Mer läsning

Annons