Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningsförsäljaren riskerar fyra års fängelse

Polisutredningen efter den stora dopningsrazzian är klar.
51-åringen vars kunder greps runtom i Sverige åtalas nu för grovt dopningsbrott.

Annons

Polisutredningen har pågått sedan den 17 augusti då den 51-årige mannen greps på begäran av en åklagare i Malmö. De hade gripit en 25-årig man som var på väg att skicka en stor leverans med dopningsampuller till Gävlebon.

I 51-åringens lägenhet hittade Gävlepolisen mycket riktigt en stor mängd dopningsmedel. Närmare bestämt 200 000 enheter anabola steroider och 80 000 enheter som ökar testosteronproduktionen. Efter att ha gått igenom mannens dator kunde polisen konstatera att han sålt dopningsmedel till köpare runtom i Sverige.

Upptäckten ledde till Sveriges största dopningsrazzia genom tiderna. På morgonen den 21 oktober slog polisen till och ett 50-tal kunder vars personuppgifter hittades i mannens dator greps och togs med till förhör. Av dem kommer ett tiotal att åtalas för dopningsbrott.

51-åringen åtalas för grovt dopningsbrott efter att han enligt åklagaren har beställt, sålt och tagit emot stora summor från sina kunder för dopningsmedel. Även 51-åringens sambo åtalas för grovt dopningsbrott. Båda två åtalas också för olaglig handel med läkemedel.

Kvinnan ska ha skött den affärsmässiga biten, hämtat ut kundernas betalningar på posten, lånat ut sitt eget bankkonto till 51-åringen och öppnat ett bankkonto i Luxemburg. Hon ska också ha hyrt ett bankfack där paret förvarade en del av sina förtjänster.

Åklagaren yrkar att 1,3 miljoner kronor av parets tillgångar ska tas i beslag av staten. Åklagaren har begärt att få ett kontoutdrag från banken utan att lyckas.

Rättegången mot paret inleds nästa vecka.

Mer läsning

Annons