Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Droger i drinkarna - polis varnar kvinnor

GÄVLE Polisen misstänker att en och samma man drogat två kvinnor på restauranger i Gävle. Bara en vecka gick mellan händelserna, och Gävlepolisen utfärdar en varning inför helgen:
- Man ska inte ställa ifrån sig ett glas som inte bevakas av en kamrat, säger Urban Fredriksson på kriminalavdelningen.

Annons
De rapporterade fallen inträffade med en veckas mellanrum och gemensamma symptom tyder på ett samband.
Den 8 november besökte en 24-årig kvinna CH. Hon var inte påfallande berusad och drack inga stora mängder alkohol inne på den populära dansrestaurangen.
Sent på kvällen började 24-åringen må dåligt. När hon var på toaletten minns hon att en för henne okänd man kom in. Han sa sig ha gått fel. Därefter har 24-åringen inga klara minnesbilder. Pojkvännen, som var med, tvingades ta hand om henne. Hon mådde då mycket dåligt.
Ett signalement på den man som kom in på damtoaletten saknas. 24-åringens våldsamma illamående och oförklarliga minnesförlust kan innebära att den okände mannen lagt en drog i hennes glas.
Nästa händelse inträffade i lördags, då på Heartbreak. En 35-årig kvinna och hennes sällskap besökte dansstället. 35-åringen talade med en man i 40-årsåldern. Mannen sa sig komma från Norrland och bo i en husvagn.

35-åringen bjöds på en drink med vit vätska som var grumlig. Kvinnan minns inte resten av kvällen, förrän hon senare befann sig hos en manlig kamrat.
I söndags mådde 35-åringen så dåligt att hennes son ringde efter ambulans.
Polisen misstänker nu att båda kvinnorna drogats. Att ingen av kvinnorna bestals eller utsattes för sexuella övergrepp är ingen garanti för att så inte sker nästa gång mannen slår till.
Helgerna verkar vara det naturliga valet av tidpunkt. Inför kommande helg utfärdar man en varning.
- Jag tycker att man bör hålla koll på sina drinkar, säger Urban Fredriksson, förundersökningsledare.
Drabbas man ändå vill Gävlepolisen att man snarast uppsöker sjukhus. Bara då kan ett blodprov avslöja om någon substans använts.
Att kvinnor drogas när de befinner sig på restauranger är en relativt ny företeelse som blir allt mer vanlig. För närvarande utreder Göteborgspolisen ett fall där en kvinna drogades innan hon våldtogs. Kvinnan minns inget förrän hon vaknade på gräset nära tågstationen i Kungsbacka. Polisen har inga spår efter den skyldige.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons