Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Du är ju inte läskunnig Curt"

/
  • Advokat Gunnar Falk var upprörd efter åklagare Mikael Hammarstrands erbjudande att släppa 46-åringen fri.

(Uppdaterad 14.25) CH-rättegångens tionde dag. Advokat Curt Sandström fick nyligen ett nytt utbrott på åklagare Mikael Hammarstrand

Annons

14.25

Nytt gräl och avbrutna förhör med poliser


Advokat Curt Sandström fick nyligen ett nytt utbrott på åklagare Mikael Hammarstrand i CH-rättegången när han uppfattade att det kom fram uppgifter som inte finns i förundersökningen.

- Men det står ju i stämningsansökan, påpekade lagman Håkan Wiberg.

- Du är ju inte läskunnig Curt, sa Mikael Hammarstrand.

Advokat Gunnar Falk backade Curt Sandström.

- Jag har suttit tyst så här långt, men nu vill jag säga att jag delar fullständigt advokat Sandströms uppfattning och yrkanden, sa Gunnar Falk.

Det var under förhöret av en av de polismän som efter gripandet i augusti körde 30-åringen som ska han tänt på CH till Gävle, som protesterna kom. Polisen berättade om det som han närmast uppfattade som ett erkännade och även om att 30-åringen pekat ut den förre nattklubbsägaren och även sagt att ”Han har ju mördat förut”.

- Gör man iakttagelser vid sidan av förhören så ska det skrivas en pro memoria. Det har inte skett. Det finns inte en rad om allt det här som polismannen säger, sa Gunnar Falk.

Även hans klient, den mest återhållssamme av de tre misstänkta, protesterade högljutt.

- Det där är lögn ju för fan.

På försvarsadvokaternas begäran ska nu nya förhör hållas med de aktuella polismännen.

- Och då måste de höras av poliser i Malmö eller Göteborg. De kan inte höras av poliser vid den här myndigheten, sa Curt Sandström.


11.08

30-åringen var intensivt intresserad av omständigheterna kring gripandet av den andre 30-åringen i augusti 2009. I avlyhanssnade telefon samtal med 46-åringen och med sin bror pratar han om det s om står i tidningar och det han har hört. Han hör sig för om straffsatser, googlar på vad ”skäligen misstänkt” innebär och hör sig för om olika advokater. Han pratade om att skulle sluta använda droger.

- Vad gör man om man pundar om man åker i häkte, vad gör man då?, säger han till sin hustru.

30-åringen förnekar dock att han var orolig för egen del.

- Jag hade personligt intresse. Jag hade tidigare varit utpekad. Många, väldigt många trodde att det var jag som hade gjort det. Och jag är en nervös person som ringer folk hela tiden. Jag har såna relationer med polisen som gör att jag är otroligt rädd för polisen, säger han.

- Men det här var ju flera år senare. Kunde du inte tänka att ”Nämen vad skönt; de har gripit en annan 29-åring. Det är inte jag som är utpekad längre”? Undrar åklagare Ann-Charlotte Bålman.

30-åringen ifrågasätter hela tiden åklagarens frågeställningar, ofta uppbackad av sin advokat Curt Sandström. I går bröt Ann-Charlotte Bålmans kollega Mikael Hammarstrand in i förhöret och frågade 30-åringen:

- Vad sa du? Sa du kärringjävel?

Det förnekade dock 30-åringen att han gjort.

09.23

Åklagare Ann-Charlotte Bålman hör honom om förhållandet mellan de olika krogarna såg ut i Gävle våren 2005. Då gick det allt sämre för 30-åringens krog. Efter branden gick det bara utför, mycket på grund av ryktesspridningen om att 30-åringen skulle vara inblandad i branden. Till stor del var det rapporteringen i medierna som bidragit, säger han.

Mer läsning

Annons