Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel bilolycka vid Nybokrysset

/

En personbil som voltat och fastnat i en vajer orsakade köer på Riks-80. Nästa olycka var ett faktum när en person körde in i kön och träffade en annan bil.

Annons

Det var i går vid fyratiden som den första olyckan inträffade. Personbilen var på väg från Gävle till Sandviken, där föraren är hemmavarande, när den voltade av vägen och fastnade i vajern som skiljer färdriktningarna åt. Polisen har knapphändig information om vad som orsakat olyckan men varken den 22-åriga föraren eller hennes väninna ska ha blivit skadade.

Dock lyckades den ena olyckan leda till en annan. Eftersom bilen inte kunde bärgas under gårkvällen bildades det köer på Riks-80. En av bilarna som blev stillastående i köerna blev påkörd bakifrån av en bil på väg från Sandviken mot Gävle.

– Halt underlag och hög hastighet är antagligen orsaken, det är svårt att upptäcka en kö i tid då, säger Margareta Olander, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen hade i gårkväll inga uppgifter om någon av förarna skadades av krocken. De visste inte heller ålder på någon av dem eller var de kommer ifrån.

Mer läsning

Annons