Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt klassjubel för framtidsrapport

/
  • – Jaa, vi vann! Klass 7AB på Jernvalsskolan plockade hem 40 000 kronor i tävlingen Gästrikland i världen för sin framtidsversion av Sandviken.

Klass SPE1A på Borgarskolan och klass 7AB på Jernvalsskolan jublade i går.
Båda klasserna vann 40 000 kronor.
– Underbart. Vi trodde aldrig att vi skulle vinna, säger Rebecka Mjörling, klass 7AB.

Annons

Det var tävlingen Gästrikland i världen som avgjordes i går kväll. Sammanlagt deltog 30 klasser från Gästrikland och Norduppland i tävlingen som gick ut på att eleverna skulle göra en nyhetsrapportering från framtiden. Klass 7AB på Jernvallsskolan gjorde en modell över Jernvallen och Göransson Arena med en tillhörande bok där de berättade hur Sandviken kommer att se ut i framtiden.

– Vi hoppades såklart att vi skulle vinna men vi trodde inte att vi skulle få första pris. Pengarna ska vi använda till en klassresa i nian, säger Rebecka Mjörling.

Gymnasieklassen SPE1A från Borgarskolan tog hem det andra förstapriset. De hade gjort en nyhetssändning och för att få allt att kännas äkta lånade de TV4 GävleDalarnas studio. De tog också hjälp av elever från Borgarskolans medieprogram som filmade och klippte ihop nyhetssändningen.

– Det märks att de går ekonomiprogrammet för det är en riktig entreprenörsklass. Hela den här resan har varit fantastiskt rolig och det är väldigt kul att vi vann, säger klassföreståndaren Erika Hermansson.

Utöver de två vinnarna fick Engelska skolan 6F, Sofiedalsskolan 8B och John Bauer it-media ett hedersomnämnande och 10 000 kronor vardera.

Mer läsning

Annons