Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo torterade 52-åring

/
  • Gefle Dagblad den 5 maj. Tillvägagångssättet vid överfallet på 52-åringen kan antyda ett samband med en lägenhetsattack förra måndagen. Då bakbands en 31-årig man av två män i sin bostad på Nygatan på Öster.

GÄVLE
Polispatrullen följde blodspåret i trappuppgången fram till lägenhetsdörren. I bostaden fann de en 52-årig man som misshandlats i huvudet med en hammare. Såret var en halv decimeter långt, men 52-åringen undgick svåra skallskador.

Annons
Duon som anföll 52-åringen ska också ha torterat honom genom att såga i hans axel.
Trots att duon troligen flydde när de hörde polissirener kom de ihåg att ta med sig sågen från brottsplatsen - därför är det osäkert om det går att säkra tekniska spår som kan binda duon till brottet efter ett eventuellt gripande.

Krossade bilrutor
Utanför på gatan hade alla rutor på 52-åringens bil krossats.
Gårdagens attack var den andra på kort tid som genomfördes av två män beväpnade med tillhyggen eller pistol.
Det var antagligen en granne som larmade polisen till adressen på Södra Fiskargatan vid 21-tiden på måndagskvällen. Antingen skrek 52-åringen av rädsla och smärta under den pågående misshandeln eller så hotade de okända gärningsmännen honom så högljutt att det hördes in till grannarna.
När den första patrullen kom fram såg de blodspår i trapphuset. Polisen kunde inte lämna säkra uppgifter om 52-åringen försökt lämna bostaden och då lämnat blodspår, eller om gärningsmännen fått hans blod på sig under misshandeln.
Duon hade lämnat platsen. Eftersom 52-åringen inte haft några uppgifter att lämna saknar polisen ett signalement i sin jakt på gärningsmännen.
Inte heller kan man uttala sig om motivet till det utstuderade brottet, som bär prägel av bestraffning eller skrämselaktion.

Samband?
Tillvägagångssättet kan antyda ett samband med en lägenhetsattack förra måndagen. Då bakbands en 31-årig man av två män i sin bostad på Nygatan på Öster. Sedan skars 31-åringen i huvudet och hotades med pistol.
Männen var maskerade och skrek åt 31-åringen att "ta fram pengarna". När en patrull kom fram till Nygatan tidigt på morgonen blödde 31-åringen från ett jack i huvudet.
I förhör berättade 31-åringen han väckts i sin säng och släpats in i badkaret där man tejpade för hans mun och händer innan misshandeln startade.
Överfallet var förbryllande. 31-åringen saknade stora tillgångar och var inte tidigare känd av polisen. Dessutom var duon inte intresserad av att stjäla en plånbok och en mobiltelefon som låg framme, väl synliga.
En teori var att gärningsmännen helt enkelt tagit miste och gett sig på fel person. Men det finns inga uppgifter som bekräftar hypotesen, eller att det egentligen var 52-åringen som var måltavlan.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons