Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare simskola i sommar

GÄVLE
För att spara 190 000 kronor avstår kommunen i år från att arrangera sommarsimskola. I stället kommer tre lokala simsällskap att lära ut bad- och båtvett till de barn som anmäls.

Annons
- Vi tycker att det ska finnas en simskola under sommaren. Det är viktigt att barn lär sig simma och får kunskap om hur man beter sig i vattnet, säger Catharina Almlöf, ordförande i Svenska Livräddningssällskapet, SLS, i Gävle.

Valbobadet
Redan den 11 juni sätter simskolan på Valbobadet i gång. Under sommaren kommer SLS och Gävle Simsällskap att ordna var sin kursomgång på Fjärran Höjderbadet.
- Vi har även planer på en skola i Sandsnäsbadet i Hedesunda i mitten på juli. Men än så länge har alldeles för få anmält sig, så det är inte säkert att den blir av, säger Catharina Almlöf.
Simskolan riktar sig till barn som är fem år eller äldre. Förutom själva simundervisningen får barnen även lära sig kasta boj, larma ambulans och placera kamrater i stabilt sidoläge.
- Grunden är att lära sig flyta, att kunna lägga sig ner i vattnet och slappna av och må bra. Det är viktigt att de tycker det är kul. Genom leken blir de trygga och säkra i vattnet, säger Catharina Almlöf.
En skillnad jämfört med fjolåret är priset. Tre veckors simskola på Fjärran Höjderbadet kostar i år 600 kronor - betydligt dyrare än förut.
- När kommunen höll i simskolan kunde priset subventioneras, nu finns en risk att priset blir en broms. Många barnfamiljer har det nog tufft, det är inte säkert att alla föräldrar som vill sätta sina barn i simskola har råd, säger Catharina Almlöf.

ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons