Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E.M.M.A till Helges

GÄVLE
Nu på lördag kan du träffa fyra unga popstjärnor i Andersbergs Centrum. Tjejgruppen E.M.M.A kommer till stan för att signera sitt senaste album "Vänner". Då passar de på att spela två minikonserter på ungdomsgården Helges.

Annons
- Det kommer att bli en rolig dag med risk för mycket folk, säger Johan Jämtberg, musikledare på Helges. Vi har delat ut flyers på alla låg- och mellanstadieskolor och affischerat över hela stan.

Två spelningar
För att alla som vill ska ha chansen att uppleva E.M.M.A. på scenen gör gruppen två spelningar.
- Det kostar tio kronor att gå in, men det är bara för att vi ska gå runt med ljudanläggningen, förklarar Johan.
Den första konserten börjar klockan 15.00 och är tänkt för lågstadiepublik och yngre. Den andra är klockan 19.00 och riktar sig i första hand till publiken i mellanstadieåldern. E.M.M.A kommer att köra fyra tempolåtar från nya albumet. Direkt efter varje spelning sätter de sig i ute i själva Andersbergs Centrum för att skriva autografer, träffa sina fans och signera skivor.

Fyra låtar

Johan Jämtberg har också skrivit fyra låtar på poptjejernas skiva.
Skivbolaget Egmont fick höra Johans låt "En på miljonen" och tyckte att den var kanon. Skivbolaget kontaktade honom och undrade om han hade fler låtar som skulle passa tjejerna.
Det hade han och nu står hans namn under fyra spår på "Vänner". Två av låtarna är svenska översättningar från den rosade "Helgeskivan" med ungdomar från Gävle. E.M.M.A:s hitlåt "SMS" har spelats mycket på radion. De har också varit med i Lilla Aktuellt och andra teveprogram för barn. Och förra sommaren uppträdde de på Cityfesten i Gävle.
- Det var jättebra, berättar Johan. Solen sken och det kom mycket folk. Jag vet att de gärna skulle spela på Cityfesten igen, säger han.

Helen Granditsky
026-15 96 41
helen.granditsky@gd.se

Mer läsning

Annons