Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-type fick Stortorget att koka

/
  • Foto: LASSE HALVARSSONSuccéfinal. Ingen kunde ha varit bättre som finalartist på årets Cityfest än E-Type.

Det var tänkt som den stora finalen på jubileumsfesten. Och visst blev det

Annons
så.
E-Type var den sista stora artisten ut på Stora Scenen under tioårsjubileet. Då han gick på scenen var Stortorget ett kokande myller. Inför årets Cityfests i särklass största publik körde han igång vad som skulle bli en tung och effektkantad konsert.
Lika illa som jag tycker om allt det som E-Type står för rent musikaliskt, lika bra brukar jag tycka att hans liveframträdanden är. För då han har ett gäng livemusiker i ryggen lyfter hans musik på ett sätt som den annars inte ens är i närheten av. Då förvandlas hans annars så vedervärdiga europophits till något tungt, rått och lite så där smått medryckande.
Nu var i och för sig inte ljudet det bästa i går. Det var matt och lite väl basigt, men det E-Type förlorade där tog han igen i showen.
Effekt efter effekt löpte konserten igenom. Det kändes som om det var en smäll efter var och varannan takt. Okej, att han inte har något att hålla emot internationella showtungviktare som tyska Rammstein, men i Sverige står E-Type i en klass för sig.
Frågan är om Cityfesten hade kunnat boka en bättre finalartist. Stortorget var överfullt, likaså varenda servering. Till och med att det satt folk på taket till en närliggande byggnad. Och samtliga tycktes gilla vad de såg. I såna sammanhang är succé ett alldeles för litet och söndertjatat uttryck.
Troligen hade inte ens en efterlängtad Tomas Di Leva kunnat vara en bättre
final.
E-Type är fortfarande den obestridde eurotechnokungen och Dee är fortfarande lika oförskämt oblyg. Tillsammans gav de en konsert som gävleborna sent kommer glömma.
HÅKAN DURMÉR

Mer läsning

Annons