Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterfrågad cykeltur

/
  • Camilla Wallberg har cyklat spinningcykel i drygt ett år, men aldrig längre än 1,5 timmar, men hon hade liksom Daniel Falk inga problem att klara Vasaloppets drygt fyra timmar på cykeln.
  • Stickan Eriksson hade inga problem att cykla de drygt fyra timmarna som Vasaloppet tog och hans omdöme var att det var enklare än att göra loppet på skidor från Sälen till Mora

Intresset för att delta i Korpens Vasaloppsspinning var rekordstort.
– Och det är enklare än att åka det riktiga Vasaloppet, sa Stickan Eriksson som provat.

Annons

Närmare 40 deltagare fick plats vid årets Vasaloppsspinning som Korpen ordnade för andra året. Men många som ville delta fick aldrig plats, enligt Carolin Alm, en av instruktörerna.

Starten gick som i det riktiga Vasaloppet klockan åtta på morgonen och målgång 12.10.55. Samtidigt som årets segrare, Daniel Tynell, korsade mållinjen i Mora med den välkända devisen, I fäders spår för framtids segrar, med tiden 4.10.55.

Med inlånade cyklar fylldes hela salen och trivseln var stor. På styret hängde handduken för visst blev det svettiga timmar innan allt var klart.

En som trivdes var Lina Blomqvist och hon hade inga problem att köra hela loppet.

– Det känns bra, sa hon efter drygt tre timmar på cykeln.

För att pigga upp under cyklingen så hade man frågesport. En av frågorna var vem som vann första Vasaloppet. Svaret, Ernst Alm, kunde Stickan Eriksson, som gjort tre öppna spår med som bästa tid på drygt sex timmar. Ernst Alm själv använde 7.32 timmar för att nå målet.

Mer läsning

Annons