Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektronikskrot till Forsbacka

Lindbergs skrot i Forsbacka har tagit över återvinningen av elskrot, efter Gävle elektronikåtervinning som gick i konkurs.

Annons

Kontraktet med El-Kretsen är ännu inte undertecknat, men i praktiken är det redan klart att Lindbergs tar över efter Gävle Elektronikåtervinning, som gick i konkurs för ett par veckor sedan.

– Från och med den här veckan ska allt elektronikskrot köras till oss, säger Jörn Lindberg, vd för Lindberg & Son.

Elektronikåtervinningen är ett välkommet tillskott för företaget i den lågkonjunktur som nu råder, säger Jörn Lindberg.

– Mängden industriskrot minskar lika mycket som allt annat när det är lågkonjunktur. Det är en minskning just nu på 30 procent, säger Jörn Lindberg.

Företaget, som redan har en omfattande skrothantering i Forsbacka, kommer att klara återvinningen av elektronik med befintlig personal, säger han:

– I bästa fall kan vi behålla de anställda vi har, säger Jörn Lindberg.

På Gävle Elektronikåtervinning, som funnits i en lokal vid Gävle Varv, håller man nu på att avveckla verksamheten.

– Vi håller på att demontera det elektronikskrot som redan finns här. Jag skulle tro att vi har jobb kvar till den 15 mars, säger Hasse Persson, som varit chef för verksamheten.

Alla sex som arbetar där är uppsagda. Tre jobbar sin sista arbetsdag i morgon och två slutar i mars. Den enda som blivit lovad fortsatt jobb i Forsbacka är Hasse Persson själv. Han tycker att lösningen att Lindbergs tar över återvinningen av elektronikskrot är en bra lösning.

– I Forsbacka finns det bättre möjligheter att göra något bra av verksamheten. Lindbergs har mycket större möjlighet att investera än vad vi har haft, säger han.

Elektronik lyder under producentansvaret. Det betyder att konsumenten betalar en avgift när han eller hon köper en elektrisk eller elektronisk produkt. El-Kretsen, dit över 1250 företag är anslutna, ansvarar sedan för att all uttjänt elektronik samlas in och tas om hand på bästa sätt, genom att sluta avtal med lokala företag.

Mer läsning

Annons