Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever kan omplaceras

Rektor Uno Axelsson erkänner att de åtgärder som skolan vidtagit ej har räckt till. Nya åtgärder kan resultera i att inblandade elever blir omplacerade.

Annons

Sedan i september har Stigslunds skola bland annat utsatts för bränder, trakasserier och rykten om att elever använder hasch och alkohol. De senaste veckorna har det förvärrats och skolans rektor slår nu larm om en ohållbar situation.

– Det handlar om ett tiotal elever och vi har pratat med dem och deras föräldrar och vi har polisanmält allt som har hänt på skolan men inget har hjälpt, våra åtgärder har inte räckt till, säger rektor Uno Axelsson.

Nu väntar möte med polisen, elevstödet, socialtjänsten, skolkontorets områdeschef och resursskolan för att hitta nya åtgärder.

– Det är en helt oacceptabel situation. Jag kan inte gå in i detaljer men det är klart att en åtgärd vore att omplacera och flytta elever som är inblandade, säger han.

Elever vi har pratat med känner sig inte trygga på skolan, vad tycker du om det?

– Det är klart att jag tycker det är tråkigt om någon känner sig otrygg. Man ska kunna gå till skolan på morgonen med ett glatt hjärta. Men jag vet också att det är många elever som vet om att det har förekommit enskilda trakasserier på skolan vars skolgång är oförändrad av det här.

Mer läsning

Annons