Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna föredrar riktiga kunder

/

Eleverna på John Bauer-gymnasiets frisörprogram vill hellre träna på levande modeller än på dockor.
Skolan har därför börjat ta emot riktiga kunder i ”Salong Skönheten” som lektionssalen också kallas.

Annons

I går var det officiell invigning av skolans friserprogram och ”Salong Skönheten” där eleverna har sina frisörarbetsplatser. Kunderna, som varit välkomna en dag i veckan, får klippa sig för en billigare penning än hos de flesta vanliga frisersalongerna nere på stan. Men då måste man ha i beräkning att den som håller i saxen inte är så erfaren.

Karolina Spånberg som går första året har hittills haft en kund, en elev som går ett annat program på samma gymnasieskola.

– Adam heter han. Det kändes lite nervöst och man vill ha support av lärarna. Men det gick bra när man väl kom igång, säger hon.

Emelie Ek är ett år äldre än sina klasskamrater. Hon kom inte in på Polhemsskolans frisörprogram i fjol och började studera på samhällsprogrammet på en kommunal skola i stället.

Men när John Bauer-skolan startade sin frisörutbildning i år valde hon att söka dit i stället och kom in.

– Jag har velat bli frisör sen jag var liten så då bytte jag.

Lärarna Linda Carlsson och Karin Lundgren har flera år i frisöryrket bakom sig och har båda jobbat som examinatorer på gesällprovet.

Men i stället för att bedöma färdigutbildade frisörer får de nu en chans att lära dem yrket från grunden.

– Vi vill att de ska få träna på att jobba med kunder så fort som möjligt. Ju mer de lär sig desto mer öppettider blir det, säger Karin Lundgren.

Mer läsning

Annons