Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen märkte aldrig tjuven

/
  • Foto: Nick Blackmon Känner sig kränkt. Var det medan hon ammade som tjuven smög sig in hennes lägenhet? Ellen Weiss berättar att hon nätterna efter stölden legat vaken och tänkt

GÄVLE
Ellen Weiss vet inte säkert, men kanske var det medan hon ammade som tjuven tog sig in i hennes lägenhet på Brynäs.

Annons
Ljudlöst öppnade tjuven den olåsta ytterdörren. Såg handväskan i hallen och stal plånboken.
Tjuven försvann lika ljudlöst som han kommit.
- Det tog några dagar innan det kändes okej att vara hemma. På nätterna undrade jag om han var kvar i lägenheten, berättar Ellen Weiss med dottern i knät.
För knappt två veckor slog tjuven till. Det skedde på kvällen när makarna hade bokat tvättid. Därför var ytterdörren olåst.
- Antingen satt jag i soffan och ammade och hörde ingenting för tv:n. Eller så var Anders uppe i lägenheten och hade Selma medan jag spelade piano.

Tog plånbok och mobil
Tjuven har omärkligt gått in i hallen och letat igenom Ellen Weiss handväska. Stulit plånboken och en ny mobiltelefon. Sedan lämnat bostaden, fortfarande utan att bli upptäckt.
- Senare på kvällen tittade jag i handväskan. Varför vet jag inte, säger Ellen Weiss.
Först trodde paret att Ellen tappat de stulna föremålen. Sedan tvingades de inse att det var omöjligt, och att en främmande människa bestulit dem i hemmet.
De ringde polisen.
- Man känner sig kränkt. Inte så mycket för det som stals, utan för att någon har varit in& Det är jättejobbigt att inte få vara ifred när man är hemma. Då har det gått för långt, säger Ellen Weiss.
Polismännen kom hem till paret, som inte kunde lämna ett signalement. De såg honom ju aldrig.
- Men jag var positivt överraskad att de tog sig tid att komma.
Ellen Weiss hann spärra sina kort innan tjuven lyckats lista ut koden. Däremot låg koden till ett tankkort i den stulna plånboken och gärningsmannen hann tanka för 400 kronor.
Hon är mammaledig från arbetet och ofta ensam hemma med Selma.
Efter det som hände är dörren alltid låst.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons