Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av dem blir lucia

/
  • Sju av nio luciakandidater presenterade sig från scenen på Stortorget på skyltsöndagen. De har en jobbig vecka framför sig. Foto: Leif Jäderberg

GÄVLE Två tjejer saknades när Gävles luiciakandidater visade upp sig för allmänheten på flera platser på skyltsöndagen. Övriga presenterade sig själva inför publiken bland annat på Stortorget.

Annons
Ettan Annelie Thorell blev plötsligt dålig på söndagen. Hon fick därför rådet att gå hem och vila upp sin röst för att klara det ansträngande program som väntar.
Fyran Emma Lewin Sundberg befann sig på en Finlandsfärja som en av sex finalister i en vokalisttävling.
Så dags visste inte konferencieren Lars Jacobsson inte hur det gått men hoppades naturligtvis få hem en vinnare.
I år sker röstningen för första gången per telefon. Samtalet kostar en tia som blir pengar till Lions hjälpverksamhet.
De pengar som kommer in varje år på luciaarrangemanget avsätts för att sätta guldglas på tillvaron för i första hand människor i Gävle med omnejd.
Sommaren som gick bekostade Lionspengarna flera lägerveckor på Frälsningsarmens sommarkoloni i Rörberg. En vecka vistades kvinnor och barn från Blåklockan där, en annan var vikt för cancersjuka barn och deras familjer.
En del av behållningen av årets luciainkomster kommer att gå till två fadderbarn via SOS barnbyar. Kostnaden är 2 400 kronor per barn och år.
Luciakröningen sker i Heliga Trefaldighets kyrka på lördag kväll.
Den av tjejerna som röstas fram och hennes åtta tärnor har en garanterat jobbig vecka framför sig. 41 framträdanden är inbokade.

Olle Hildingson

Mer läsning

Annons