Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En examen med foxtrot och bugg

/
  • Foto: SVEN-ERIK WNGVALL Många deltagare. Dansläraren Anna Sjunning hade fullt upp med att leda alla klasser under dansavslutningskvällen.

HEDESUNDA
För tredje året i rad hölls dansavslutning för Hedesundaskolans dansprojekt på Ön.

Annons
Uppskattningsvis 600 personer fyllde festplatsen en ljummen sommarkväll.
- Vi gjorde en undersökning bland eleverna och de allra flesta ville fortsätta ha dansundervisning, berättar Sheila Dyplin i förvaltningsstyrelsen för Hedesundaskolan. Det är förvaltningsstyrelsen för skolan som driver det här projektet.

"Yngre dansar bättre"
Det är Uddans i Gävle som hållit i danskursen.
- Vi har haft danskurs för alla årskurser från sexårsverksamheten till årskurs sju. Undervisningen har skett i perioder med hip-hopdans, lite foxtrot och bugg.
- Vi har kommit in oss bra med Hedesundaeleverna nu efter tre år, menar Anna Sjunning. Jag tycker faktiskt att de yngre nästan är bättre på att dansa än sina äldre skolkamrater.

Tv-inspelning väntar
På kvällens program stod först en uppvisning av de två Gävletjejerna Rebecka Nyman och Karin Nordqvist som tillsammans med Hedesundakillarna David Messa och Ludwig Persson skall vara med i Småstjärnorna i tv. Nu i helgen, den 14 juni, blir det tv-inspelning och i juli sänds det inslaget.
Sedan kom klass efter klass och visade upp sina färdigheter under Anna Sjunnings ledning. Speakern Magnus Persson från Uddans gjorde även han något inhopp på dansbanan för att stötta eleverna.
De yngsta klasserna upp till årskurs tre tävlade i en klass och klass fyra till sju för sig. Domare Lisa Wahlström fick en svår uppgift att utse de tre bästa i varje grupp som dansade hiphop.
Då klass sju nu slutar i Hedesunda fick de äran att dansa även en tredje dans. Då blev det schottis!

Utan bidrag
Till kommande läsår får Hedesundaskolan klara sig utan ekonomiskt bidrag från kommunen.
- Det vi får in den här kvällen genom frivillig entré, servering, lotterier och andra kringarrangemang brukar täcka drygt halva kurskostnaden, berättar Sheila Dyplin.
Att få en tradition med dansavslutning på natursköna Ön kvällen före skolexamen är något man hoppas fortsätter för kommande klasser i Hedesunda.
SVEN-ERIK ENGVALL

Mer läsning

Annons