Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En heldag i dansens tecken

/

Omkring 800 barn och ungdomar fanns enligt arrangörerna på plats när Ackes dansskola hade terminsavslutning på Estraden i går. Det var fullt ös hela dagen när dansuppvisningarna avlöste varandra.

Annons

Under lördagens terminsavslutning för Ackes dansskola förvandlades Estraden till ett enda myller av dansare. När GD tittar förbi står det dansare i varje litet skrymsle och tränar inför sina uppträdanden. Många dansgrupper har egna färgsprakande dräkter.

På dansgolvet avlöser uppträdandena varandra, applåderna hinner knappt dö ut innan det är dags för nästa grupp.

– De här avslutningarna har blivit en tradition för oss. Det är bra för de yngre barnen att få se och bli inspirerade av de äldre. Och några kanske blir inspirerade att prova en ny dansstil när de ser de andra grupperna, säger Irina Golomysova-Ramovic, ägare till Ackes dansskola.

Hon uppskattar att det var ungefär 800 barn och ungdomar på plats under gårdagens terminsavslutning. Under dagen bjöds det på uppvisningar i en mängd dansstilar som show, jazz, street, disko, house, stepp och salsa. Att dans är mer populärt bland tjejer var det svårt att ta mista på även om det fanns en och annan kille på dansgolvet emellanåt.

– Jag tror att det behövs fler manliga danslärare för att få fler killar att börja, säger Mikaela Hilding, 15 år, som laddar upp inför sitt framträdande med en av dansskolans hip hop-grupper.

Hon och kompisarna i dansgruppen är tveksamma till om de skulle vilja bli professionella dansare. Men som fritidsaktivitet är det svårslaget.

– Det är det absolut roligaste sättet att träna, säger Mikaela Hilding.

Mer läsning

Annons