Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En idol kom till Gävle

/
  • Här är småkillarna som körde sin egen show. Wilmer Wikström och Charlie Ericson höll igång och dansade entusiastiskt till låt efter låt.

”Sommarkväll i Gävle” fick en superstart. Fullt med folk på Stortorget, skrikande fans framme vid scenen, många möten mellan människor och en mjuk värme i luften.

Och så Ulrik Munther förstås!

Annons

Men charmigast av alla var ändå knattarna och kompisarna Wilmer Wikström, tre år, och Charlie Ericson, två. De bjöd på sin egen lilla show en bit bort från scenen. Häftiga danssteg, många vridningar och gester mot varandra och så kepsarna, en röd och en svart, som åkte av och på. Det var nästan så man trodde att en koreograf varit framme.

– Charlie älskar att dansa och han gillar Ulli Munther som han säger. Han gillar allt som har med Melodifestivalen att göra. Så för hans skull åkte vi hit med några kompisar, säger mamma Anna Ericsson.

En liten lätt uppvärmning med Ida Long och sen var det dags för kvällens stjärna. Då hade en tät klunga av unga tjejer för länge sedan samlats framför scenen. Responsen blir total när han säger:

– Jag älskar er!

Nioåriga Tilda Ahmadi från Uppsala är också en Ulrik Muntherfan. Hon var på torget och åt glass tidigare under dagen.

– Då såg jag att det satt flickor på en filt framför scenen, säger hon.

Annars fanns det liksom en ytterfil och en innerfil den här kvällen.

I ytterfilen stod folk och pratade i klungor, hälsade på vänner och kollade mest på omgivningen. I innerfilen återfanns de som kommit för att se en av sina idoler.

Den här kvällen blandades generationer på Stortorget, som i den bästa av världar. Men framme vid scenen hos Ulrik Munther var det de unga tjejerna som tog plats.

Mer läsning

Annons