Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skoldag med magi och musik

/
  • Gävle symfoniorkester gav på torsdagen konsert för elever i årskurserna 1–3, bland andra Jacob Bergström och Kristoffer Gustavsson från Ludvigsbergsskolan.
  • Magikern och illusionisten Marcus Bertilsson fick publiken att gapa av häpnad.

1 600 barn såg i går ’’El Zello och den Förtrollade Orkestern’’. En konsert med klassisk musik och inslag av mystik och magi.

Annons

Gävle symfoniorkester gav tre konserter för elever i årskurserna 1–3 från hela Gävleområdet.

– Jag tycker att det är roligt. Det blir lite rock’n’rollstämning. Dock blir det lite mindre att spela för oss i orkestern, det är mer prat mellan styckena. Jag önskar vi kunde spela oftare för barn, säger Erik Larsson, som spelar klarinett i symfoniorkestern.

Föreställningen var 45 minuter lång. Den var underhållande med bra klassisk musik och häftiga trollerier av magikern och illusionisten Marcus Bertilsson.

Dirigenten John Ehde, som spelade El Zello, var mycket duktig på att få med sig barnen i konserten. De hjälpte till med bland annat trollformler och sång.

Orkestern spelade klassisk musik som Bach och Beethoven men även introt till Harry Potter, vilket gjorde publiken förtjust.

Avslutningen var ändå bäst. Magikern Marcus Bertilsson trollade så att alla bara satt och gapade och undrade hur han gjorde.

– Jag tror att barnen tyckte att det var jätteroligt. Av en slump hade vi gått igenom de olika instrumenten veckan innan. De fick i uppgift att titta och lyssna på de olika instrumenten. Det var perfekt för oss, säger den glada läraren Gudrun Nordin från Strömsbro skola.

Vad tyckte då barnen om konserten?

– Den var väldigt bra. Bäst var det när han trollade, säger Jacob Bergström, 9 år, från Ludvigsbergsskolan.

– Den var jättebra. Bra musik och roligt när de trollade, säger Kristoffer Gustavsson, 11 år, från Ludvigsbergsskolan.

Albin Söderlund

Prao-elev

Mer läsning

Annons