Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En svettig förskolevecka

/
  • Foto: LASSE WIGERT Utställare.  Vuxenskolans Marléne Fröjdh och Carl-Olof Karlström riktar sig sedan ett år tillbaka mot förskolor med En bok för alla.

GÄVLE
Föreläsningar och utställningar varvas med Friskis och svettis och musikteater under förskoleveckan som invigdes i går på Estraden.

Annons
- Vi vill lyfta fram lärandet i förskolan, säger Britt Nilheim Wallén, projektanställd för att jobba med den allmänna förskolan som genomfördes vid årsskiftet.

Aktiv vecka
För barnen blir det aktiviteter hos Lättings och med I ur och skur, föreställning hos Skottes och minicirkus med Björntomtens förskola på museet.
För föräldrar och personal blir det föreläsningar både dag- och kvällstid. Bland annat berättar specialpedagog Ylva Ellneby på tisdag kväll om barn och stress och kvällen efter talar psykolog Bengt Grandelius om att sätta gränser.
Under hela veckan visar några förskolor utställningar om hur de arbetar med till exempel matematik, sång och språk.
- Vi vill att det ska vara positivt för dem som jobbar i förskolan och att allmänheten får upp ögonen för förskolan som det första steget i ett lärosystem, säger Ingrid Björklin, chef för Barn & ungdom som tillsammans med Musik i Gävleborg arrangerar.
ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons