Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En uppstickare från Gävle

/
  • Kalle Deutsch, Jonas Johansson och Jan Sköld satsade på en mässbyrå med nytänkande. Drygt ett år efter starten har företaget en omsättning på 24 miljoner kronor.

Taste plus är Gävlefirman som anlitas av världsföretag och som har gått från ingenting till en omsättning på 24 miljoner kronor på drygt ett år. Två stora kontrakt med ABB och elteknikfirman Schneider har nyss rotts hem.
– Det är jättekul att vi kan sitta i Gävle och göra de här jobben, säger vd Jan Sköld.

Annons

2007 kontaktades han av Jonas Johansson och Kalle Deutsch som ville göra designjobb och utställningar på ett nytt sätt.

Janne Sköld, som redan driver en företagsgrupp i Gävle, med bland annat Profildesign, nappade på idéerna och sedan dess har det rullat på.

Taste plus har gjort jobb åt Sandvik, Apoteket, Ejendals, Nicotinell, Adidas, Nike, Assa Abloy med flera, oftast utformning av mässmontrar och liknande, jobb som för de anställda till alla delar av världen.

Sandvik blev den allra första kunden och före jul vann Taste plus branschens stora pris med en utställningsmonter för Sandvik Mining & Construction, som visades för första gången i Las Vegas.

– Det gav ännu mer ringar på vattnet, säger Jan Sköld.

De senaste veckorna har företaget fått två prestigekontrakt med ABB och Schneider Electric.

I båda fallen ska Taste plus stå för utformning och produktion av montrar till elbranschens stora mässa i Göteborg.

– Det är riktigt tunga order, säger Jan Sköld.

Och framgången för den nya firman förklarar han med att det är rätt personer som driver projekten och att de vågar tänka nytt med idéer som också går hem hos en ny generation i de stora företagen.

– Vi är ingen traditionell mässleverantör. Vi sticker ut och jobbar med nya, fräscha idéer.

Företaget har sex anställda och har nyligen också öppnat ett kontor i Stockholm för två projektledare som föredrog att jobba där.

Framgångarna för Taste plus innebär också en del jobb för Profildesign som får stå för en del av det praktiska jobbet. Och även om det märks en viss försiktighet hos företagen tror inte Jan Sköld att lågkonjunkturen ska slå alltför hårt mot verksamheten.

– Det rullar på riktigt bra, och det är många företag som ligger och väntar på förslag från oss.

Att sitta i Gävle och göra jobb åt företag som ofta har sin Sverigebas i Stockholm är inget problem.

– Det fungerar fantastiskt bra. Med dagens teknik går det utmärkt att sitta i Gävle, och våra kunder har inga problem med att komma hit, om de vill det.

Mer läsning

Annons