Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan skrotar gymnasieplaner

/
  • Victor Andersson-Drugge, Steven Hunter, Elise Backman och Anna Sjöberg är alla besvikna över beslutet att det inte blir något gymnasium.

Satsningen på ett gymnasium inom Engelska skolan avbryts. Det är andra gången som elever som tänkts sig fortsätta i skolan blir besvikna.
– Självklart är jag ledsen. Det här har varit min dröm, men det är bara att ställa om sig, säger rektorn Steven Hunter.

Annons

Det blir inget av planerna med ett gymnasium för Engelska skolan. I ett soffhörn i skolans nyrenoverade lokaler sitter ett besviket gäng nior med rektor Steven Hunter i spetsen.

– Vi har för få sökanden anser ledningen. Nu är det sagt att vi ska använda de här resurserna och de nya lokalerna till grundskolan, där det finns ett stort söktryck.

För Steven själv är det en dröm som gått i kras. Den här gången var det nära. Lokalerna som eleverna skulle husera i är i stort sett klara att börja användas.

– Det känns ju extra jobbigt att det här är andra gången vi gör elever och föräldrar besvikna. Vi skulle ju ha startat redan i augusti. Så självklart är det väldigt tråkigt, men det är inte mitt beslut.

Anna Sjöberg är en av de 37 högstadieelever som tänkt fortsätta. Nu måste hon tänka om.

– De här rör ju upp mina planer och nu måste jag börja fundera på vad jag ska göra i stället. Just nu känns det mest irriterande, då jag vill, men inte får gå kvar.

Elise Backman hade också ställt in sig på att fortsatt ha engelska som undervisningsspråk.

– Jag funderar på att börja på Engelska skolan i Stockholm nu, säger hon.

Att åka så långt för att gå i skolan är dock inget alternativ för Anna Sjöbergoch Victor Andersson-Drugge. Båda vet att de kommer att sakna undervisningen på engelska. Det kommer att kännas fånigt att behöva läsa engelska med svenska lärare, tycker de.

Att Anna är riktigt besviken över beslutet lyser igenom när hon med en stor portion ironi påpekar hur kul det är att skolan inte fått lov att visa upp sig i kommunala skolor.

– Om bara fler visste hur det är att gå här så skulle det vara många fler som sökte tror jag, säger Anna Sjöberg.

Steven nickar åt Annas påstående och fyller i att det bara varit ett fåtal skolor och då utanför Gävle som släppt in dem. Vad han ska göra nu vet han inte.

– Jag åker ju ut med paketet och några nya planer på att dra i gång ett gymnasium senare finns inte. Jag får se vad som händer, säger han.

GD har försökt nå Engelska skolans vd Peter Fyles utan att lyckas. I ett pressmeddelande skriver han dock att orsaken till beslutet är att det är för få elever som sökt och att framtida kullar kommer bli mindre.

Mer läsning

Annons