Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiasterna redan på plats

/
  • Anders Nyman, Viktor Eriksson, Basse Björck, Fredrik Berg, Sofie Wigren, Helena Wijk, Jonas Lundgren och Niklas Nannebro spelar kort i biljettkön till filmen Sagan om konungens återkomst. Foto: Lars Wigert

GÄVLE Biljetterna till Sagan om konungens återkomst släpps på måndag.

Annons
I går kväll satt drygt 40 personer på kö utanför filmstaden på Stortorget för att komma över en av de eftertraktade premiärbiljetterna.
-Vi ska ha de 24 bästa. De i mitten på rad nio och åtta, förklarar Anders Nyman, 16, som sitter först i kön tillsammans med sina vänner.
-Vi gör det här för blåvalarna. Som en demonstration mot sexuella övergrepp mot kvinnliga blåvalar. Filmen är av sekundär betydelse, säger kompisen Fredrik Berg.
-Det får stå för honom, konstaterar resten av gänget.
De har suttit på plats sedan lunchtid i fredags, och räknar alltså med att få de 24 bästa platserna. Det finns nämligen en begränsning på hur många biljetter man får köpa. Fyra stycken per person.

I går kväll var det minus fyra grader när Gefle Dagblad hälsade på hos de köande entusiasterna. Men de var på gott humör.
-Det är det värt. Filmen kommer att bli ett mästerverk, konstaterar Anders Nyman.
Sagan om konungens återkomst är den avslutande filmen i trilogin om Härskarringen. Peter Jacksons filmatisering av J.R.R Tolkiens fantasyepos.

Mer läsning

Annons