Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett rent skolexempel

/
  • Rent och frächt. På Sörbyskolan kunde Leo Lundberg och Kalle Apel konstatera att skolan blivit renare under helgen. - Lärarna har gått runt och städat, säger Kalle Apel.

GÄVLE
Städpersonalen på Gävles skolor får jobba i dag. Tur har den som arbetar på Sörbyskolan. Städar man däremot på Polhems- eller Solängsskolan hade man nog hellre varit ledig.

Annons
På strejkens sista dag åkte Gefle Dagblad runt på några av Gävles skolor. En lite unken doft av gamla matrester mötte oss på Solängsskolan. Halvtomma kebabkartonger, bananskal och läskburkar samsades bland allt papper på golven. En del av matresterna hade även hamnat på väggarna. Toaletterna var däremot helt ok.
Lika skräpigt om inte värre var det på Polhemsskolan. Där luktade det däremot som vanligt. Enligt eleverna berodde det på att lärarna städat undan alla matrester. Vissa av toaletterna på Polhem hade sett bättre dagar och blir nog glada av en omgång med toalettborsten.
Annat var det på Sörbyskolan. Här såg det ut som en skoldag vilken som helst.
- Det har varit som vanligt här. Det har inte varit några problem alls förutom maten, säger Kalle Apel som går i sjuan.
- Men det beror på att lärarna har städat, tillägger han.
Ord står mot ord i städfrågan. Skolornas lärare hävdar att eleverna själva tvingats plocka upp efter sig efter rena sabotage. De har inte städat. Eleverna däremot hävdar att lärarna städat trots att de egentligen inte fått göra det.
Hur det än är med den saken är nu både lärare och elever glada att städpersonalen kommer tillbaka.

JOHAN PIHLBLAD
johan.pihlblad@gd.se
026-15 96 37

Mer läsning

Annons