Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett välplanerat inbrott"

/
  • Diesel och flygbränsle för ett värde av 20 100 kronor fick inbrottstjuvarna eller tjuven med sig från Rörbergs flygplats.

Närmare 900 liter flygbränsle och 1 000 liter diesel stals vid ett inbrott på Gestrike Airport under natten till i går.
– Inbrottet är mycket välplanerat, säger Arne Andersson säkerhetschef på Gävle kommun.

Annons

Någon eller några körde under natten till i går rakt genom stängslet som inringar Gestrike Airport i Rörberg. Väl där inne bröt man upp ett lås för att komma åt nycklar till bensinpumparna och lyckades därefter manipulera den tekniska utrustningen och få i gång dieselpumpen.

– Det är ingen amatör som råkat åka förbi och av en slump tagit sig in. Det här inbrottet är mycket välplanerat, säger Arne Andersson säkerhetschef på Gävle kommun.

Inbrottstjuven eller tjuvarna har nämligen haft god kunskap om området då de körde raka vägen fram till dieselpumpen.

Med sig från flygfältet misstänks de ha tagit närmare 900 liter flygbränsle och 1 000 liter diesel. Det sammanlagda värdet är omkring 20 000 kronor.

– Det är självklart tråkigt, ingen vill ha inbrott på sin arbetsplats men det som oroar oss är att det var så planerat. Det betyder att den eller dem som har gjort det har varit ute på området och tittat innan vilket är väldigt olustigt, säger Arne Andersson.

Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan fem på fredagseftermiddagen och klockan halv nio på lördagsmorgonen, då stölden upptäcktes.

– Det är en oroväckande samhällsutveckling. Dieselstölder blir tyvärr allt vanligare men oftast är det personal som stjäl från sin arbetsplats, säger Arne Andersson.

Själv misstänker han inte någon i sin personal. På flygplatsen har man vidtagit åtgärder men vilka det är vill inte Arne Andersson, av säkerhetsskäl, berätta för allmänheten.

I går förmiddag var polisen på plats för att säkra spår. I nuläget har man inga misstänkta för brottet, som rubriceras som olaga intrång och stöld.

Brynäs som spelade match borta mot Luleå i går hade problem att ta sig från Gestrike Airport. Det hade dock inget med bränslestölden att göra. Flygplanet som skulle lyfta från Bromma för att via Rörberg ta Brynäs upp till Luleå hade fått ett tekniskt fel och kunde inte starta.

Mer läsning

Annons