Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett välsmakande elevprojekt

/
  • Rasha, före detta hemlös, Janne, allt-i-allo på Ria, Annica, kontorist på Ria och de andra gästerna lät sig väl smaka av gröt, julskinka, julmust och saffranskrans.
  • Emelie Erefält och Sandra Forslund från Sandvikens restaurangskola fick hjälp med att duka fram Rias frukost av lärarna Daniel Hammarlund och Gun Brännström.

Besökarna på Ria är inte bortskämda med grötfrukost. Därför var Emelie Erefälts och Sandra Forslunds julfrukost välkommen och åts med god aptit.

Annons

Emelie Erefält och Sandra Forslund går tredje året på restaurangskolan i Sandviken. I fyra månader har de jobbat med sitt projektarbete.

– Vi hade tänkt jullunch men det var svårt att få sponsorer så det blev frukost, berättar Emelie.

När så Ria – som drivs av kristna Hela människan – bad om hjälp var valet lätt.

– Det här är tacksamt. Roligt att göra något som folk uppskattar, sa Sandra och lassade upp jullimpa, gröt, saffranskrans, skinka och andra godsaker.

Extra fint blev det på borden med kandelabrar och krusat snöre på grötslevarna.

Ett 30-tal gäster, hemlösa och före detta hemlösa, hade letat sig till Ria för att avnjuta julfrukosten.

– Det är bra mat här annars också men det här var gott, sa Janne Nilsson, Rias allt-i-allo, och högg in på gröten och skinkan.

Etthundra portioner gröt, 150 skivor skinka, fem limpor, två backar julmust och mycket annat gott hade Emelie och Sandra gjort i ordning och alla åt med god aptit.

– Gröten är jättegod. Sist jag åt gröt var på Korskyrkan men den här var godare, tyckte matgästen Rasha.

Rias husmor, Barbro Larsson, lovade göra ris a la Malta om det blev gröt över.

Mer läsning

Annons