Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva blir Kinakulla

/

Eva Lif, 26, kranskulla vid Vasaloppet 2005, har fått förtroendet att vara kranskulla vid det kinesiska vasaloppet den 2 januari 2009.
– Det här är häftigt och ska bli riktigt kul, säger hon.

Annons

Direkt efter nyår går det kinesiska Vasaloppet. Ett skidlopp över 50 kilometer som också ingår i långloppscupen. Med bland svenskarna finns Eva Lif, som ska representera som kranskulla tillsammans med den kinesiska kranskullan.

– Där kallas kranskullan snöängel och det är en hård uttagning, säger Eva Lif.

Eva Lif tycker att det är en mycket stor grej i Kina. I en första gallring togs 2 500 tjejer ut, sedan genom tester så blir en tjej kvar som blir det årets snöängel. Hon menar att så stort är det inte i Sverige, där Vasaloppskommittén utser kranskulla.

Själv har hon vana både av skidåkning, skidskytte och som kranskulla. 2005 fick hon kransa Oskar Svärd i Mora när han korsade mållinjen som segrare. Nu hoppas hon på en svensk segrare även i Kina då det är ett starkt lag som deltar från Sverige. Med i loppet finns även hennes sambo, Jan Karlgren, och hon räknar med att han gör en extra kraftansträngning för att bli först över mållinjen.

Mer läsning

Annons