Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exkonsult mycket kritisk

GÄVLE
En av de legitimerade psykologer som sökte tjänsten på Kommunhälsan är Carl-Ivar Larsson.

Annons
Han har arbetat 17 år för Kommunhälsan, och har bred kompetens när det gäller företagshälsovård.
Han kallades inte ens till anställningsintervju.
- Hennes (Ann-Sophie Hansson) sätt att hantera personalfrågor är väldigt märkligt. Jag har blivit utsatt för kränkande särbehandling, säger Carl-Ivar Larsson.
Han tror att en stor del av förklaringen ligger i att han är kompis med Carl-Lennart Gustafsson, Kommunhälsans förre chefsläkare som är avstängd från arbetsplatsen i väntan på en eventuell polisutredning.

Nära relation
- Ann-Sophie har förstått att vi har en nära relation till varandra. Bland annat att vi sjunger i Gefle Drängar tillsammans. Det är möjligt att jag har fått en stämpel tillsammans med honom, säger Carl-Ivar Larsson.
I ett långt brev till kommunen beskriver han vad han betecknar som mobbning under hans sista månader på Kommunhälsan.
Han arbetade som konsult de sista sju åren och blev uppsagd ungefär samtidigt som det började blåsa snålt kring chefsläkaren.
Facket gick in och försvarade hans rätt att arbeta uppsägningstiden ut, men de sista månaderna var inte särskilt roliga, enligt Carl-Ivar Larsson.

Kränkt och mobbad
"Den 7 februari låg ett meddelande på mitt skrivbord att jag skulle lämna rummet senast 15 februari, alltså efter en vecka, därefter placerades jag i ett förråd (tidigare utrymme för kopiator och materiel av olika slag), samt erhöll inga vidare arbetsuppgifter (&) Samtidigt skrivs nya dokument om personalfrämjande åtgärder, policy om hur Gävle Kommun vårdar sin personal, vår största tillgång, etc.. Jag anser mig utsatt för en mycket kränkande behandling, och mobbning vilken jag kommer att beivra i ett civilrättsligt mål gentemot kommunen", skriver Carl-Ivar Larsson i brevet.
Han slutade sin anställning vid Kommunhälsan den sista mars.
MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist_gd.se

Mer läsning

Annons