Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket stämmer högskolan efter uppsägning

/

Sveriges universitetslärarförbund har stämt högskolan i Gävle för uppsägningen av en kvinnlig universitetslärare på institutionen för ekonomi. Fackförbundet kräver att högskolan ska betala 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons

Bakgrunden till uppsägningen är en omorganisation på institutionen för ekonomi. Högskolan har bedömt att några av de anställda på institutionen inte har den kompetens som krävs i den nya organisationen. Dessa har därför varslats om uppsägning. Men högskolan och fackförbunden har inte varit överens om vilka anställda som har rätt kompetens. Därför väljer nu Sveriges universitetslärarförbund att stämma Högskolan i Gävle i arbetsdomstolen. Fackförbundet vill ogiltigförklara uppsägningen av en av universitetslärarna.

- Vi anser att hon har kompetens att utföra de arbetsuppgifter som finns i den nya organisationen, säger Carl Falck, förbundsjurist på Sveriges universitetslärarförbund.

I stämningen som lämnades in till arbetsdomstolen igår kräver fackförbundet också ett skadestånd på 100 000 kronor till den uppsagda kvinnan.

Mer läsning

Annons