Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakturafel drabbar Arvo

/
  • Arvo Eriksson från Gävle tar strid mot Telia om felaktiga telefonräkningar för hans mobiltelefon. Enligt Telia ska han bland annat ha skickat sms till telefonnummer i det fasta nätet, något som inte går att göra. Foto: GUN WIGH

GÄVLE Telia hävdar att Arvo Eriksson från Gävle har skickat ett stort antal sms från sin mobiltelefon.
- Jag är 60 år gammal. Jag håller inte på och fjantar och sms:ar, säger han.

Annons
Bland annat ska han ha skickat textmeddelanden till olika nummer i det fasta telefonnätet, något som inte ens går att göra.
Hittills har Telia inte rättat till felaktigheterna.
Arvo Eriksson visar upp flera fakturor där det står att han skickat textmeddelanden. I första hand ska meddelandena ha skickats till hans 12-åriga dotters mobiltelefon.

Hon intygar dock att hon aldrig fått några. På fakturan står det också specificerat att han skickat ett textmeddelande till vanliga telefonnummer, bland andra till ett i Gävle och till ett i Tierp.
Han har flera gånger ringt till Telia och påpekat felaktigheterna i räkningarna. Där har man bland annat hävdat att han nog kommit åt sms-funktionen och av misstag skickat ett meddelande.

I somras fick han dock tag på en person vid Telias kundtjänst som lovade att ordna upp problemen och betala tillbaka pengarna. Några pengar har han inte sett till.
Arvo Eriksson säger att det inte handlar om pengarna - det rör sig om cirka 150 kronor totalt - utan om principen.
- Jag har ju inte skickat något.
Det kostar 1,50 kronor att skicka ett sms och Arvo Eriksson tror att de flesta inte bryr sig om det blir något fel eftersom det rör sig om så små summor. Men om det är många som får felaktiga fakturor med småsummor kan det ändå sammanlagt röra sig om stora pengar, resonerar han.
- Gör de så här mot alla?
Han vill uppmana människor att vara uppmärksamma och kolla sina räkningar ordentligt innan de betalar dem.
Hans G Larsson på Telias presstjänst säger att han inte hört talas om någon annan som fått faktura för sms de inte skickat. Han utesluter dock inte att Telia kan ha fel.
- Fram till det tredje kvartalet i år har Teliakunder skickat 546 miljoner sms. Därför är det förstås omöjligt att säga att ingenting kan gå snett.

Hans G Larsson säger att Teliaabonnenter inte kan skicka sms till det fasta telefonnätet så där har det helt klart skett en felaktighet. Dessutom menar han att det är så gott som omöjligt att skicka iväg ett sms av misstag.
Han tycker att det bästa är att Arvo Eriksson skickar en skriftlig reklamation till Telia. På det sättet garanteras han att hans klagomål behandlas ordentligt.

Karin Bergkvist
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se

Mer läsning

Annons