Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för bilkapare

/

GÄVLEDet par som knivrånade en kvinna på hennes bil har dömts till fängelse i ett år och sex månader.

Annons
I går höll tingsrätten huvudförhandling mot mannen och kvinnan som gemensamt brottade ner en mamma utanför Lilla Söderskolan och tvingade till sig hennes bilnycklar. Tingsrättens dom kom samma dag som rättegången hölls.
Det var den 5 december som mamman överfölls när hon skulle hämta sitt barn från Lilla Söderskolan på eftermiddagen. Precis när hon hade låst bildörren blev hon attackerad av paret, som är i 30-årsåldern och från Stockholmstrakten. I sin hemstad är de kända av polisen sedan tidigare för narkotikabrott. De var narkotikapåverkade när de brottade ner mamman och tvingade henne att släppa sina bilnycklar genom att bita henne i handen och trycka en kniv mot hennes hals.
Polisen visste snart att paret var på väg till Stockholm. En taxiförare hade ringt och berättat att en stund innan överfallet hade han stått utanför Söderskolan. Då hade paret kommit fram till honom och frågat om han kunde skjutsa dem till Stockholm - gratis.
En halvtimme efter överfallet greps de i Månkarbo. Den 18 december åtalades det häktade paret för bilstöld, olaga tvång och misshandel.

MARIAM NARAGHI
mariam.naraghi@gd.se
026-159633

Mer läsning

Annons