Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för gävlebor

GÄVLE
Fyra gävlebor dömdes på torsdagen för grova narkotikabrott till långa straff. Sammanlagt ska de fyra männen avtjäna 19 år i fängelse.

Annons
23-årige Piotr Kalinowski, redan dömd till tio års fängelse för att ha försökt smuggla in tio kilo amfetamin via Malmö för två år sedan, var nära att frias helt. Ett tecken på det var att häktningen hävdes när rättegången var avslutad.

Sitter på anstalt
Kalinowski är inlåst på den slutna anstalten i Mariefred. Han åtalades misstänkt för att vid två tillfällen ha förmedlat kontakt mellan köpare och säljare av stora partier amfetamin. Trots att det inte är tillåtet har Kalinowski haft tillgång till mobiltelefon.
På en åtalspunkt valde tingsrätten också att fria Kalinowski.
Men under överläggningarna kom Linköpings tingsrätt fram till att han var inblandad vid ett av två misstänkta tillfällen, då han förmedlade kontakt mellan säljarna av två och ett halvt kilo marijuana till två köpare från Gävle, Nenad Jovanovic och Stanko Stankovic, båda 23 år.
Stankovic och Jovanovic har fört marijuanapartiet och dessutom 20 000 Rohypnoltabletter till Gävle, där polisen hittade hela partiet under en razzia.
Duon döms också för att ha sålt ett knappt kilo amfetamin till två köpare i Stockholm i början av oktober.
En fjärde gävlebo, 24-årige Daniel Slojkowski, döms också för grovt narkotikabrott. Han hanterade ett kilo amfetamin i trakterna av Linköping och Motala. Slojkowski döms dessutom för vapenbrott sedan han haft en pistol.
Tidigare har Gefle Dagblad berättat om skottlossning mot Slojkowskis lägenhet i centrala Gävle - hagelskuren trängde genom dörren och fastnade i en vägg inne i bostaden, men Slojkowski var inte hemma.

Omfattande utredning
Utredningen, som resulterat i ytterligare fällande domar mot flera personer från södra Sverige, har varit mycket omfattande. Den har inbegripit inre och yttre spaning där, utom från Gävle, poliser från rikskriminalen och andra polisdistrikt medverkat. En viktig del av bevisningen som lett till fällande domar mot samtliga åtalade har varit hemlig telefonavlyssning.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons