Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

29-åringen slog kvinnans huvud mot väggen och hävdade att 76-åringen tagit hennes lägenhet. I går dömdes hon till sex månaders fängelse.

Annons

Den 29-åriga kvinnan friades helt för inblandning i mordet på Madeleine Sandegård. Ändå skyllde hon misshandeln av sin granne på posttraumatisk stress efter att ha bevittnat mordet.

I tingsrätten berättade den 76-åriga damen om hur 29-åringen försökt ta sig in i lägenheten med nyckel. När hon till slut öppnade dörren slet 29-åringen tag i den äldre kvinnans hår och drog ut henne i trapphuset. Hon dunkade huvudet mot väggen, slog och sparkade under cirka en timme.

29-åringen gick också in i lägenheten och tog på sig ett par av kvinnans jeans innan hon lämnade lägenheten igen.

Den 76-åriga kvinnan tvingas nu bära stödkorsett på grund av ryggsmärtor. Hon är fortfarande rädd för att gå ut.

29-åringen döms också för att ha misshandlat en 19-årig kompis samma kväll efter att ha fått hjälp hem efter en fest.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att 29-åringens misshandel är så allvarlig att något annat straff än fängelse inte är tänkbart. Hon ska också betala 37 000 kronor i skadestånd till den äldre kvinnan och 13 000 kronor till 19-åringen.

När det gäller de stulna byxorna konstaterar tingsrätten att den äldre kvinnan skulle kunna få tillbaka dem av polisen, men att hon ska ha ersättning för dem, eftersom hon inte kan tänka sig att använda dem igen. Förståeligt, anser tingsrätten.

29-åringen ska också betala tillbaka 5 000 kronor av kostnaderna för advokat och målsägandebiträde.

Mer läsning

Annons