Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

GÄVLEBilderna visar en blåslagen kvinna med kala fläckar på huvudet där sambon slitit bort hennes hår.Åtta månaders fängelse blev domen för den 41-årige man som gett henne skadorna.

Annons
Under den känsloladdade rättegången i början på oktober berättade sambon om de två tillfällen då 41-åringen misshandlat och hotat henne. Sista gången det inträffade var i parets gemensamma bostad.

Blåslagen
Polisens bilder efter misshandeln visar kvinnan med blåslaget ansikte, blåmärken över kroppen, och kala fläckar i huvudet där mannen slitit bort hår när han dunkat hennes huvud mot golvet.
- När han kom in med kniven i sovrummet trodde jag att han skulle döda mig, berättade kvinnan under rättegången. Jag försökte få kontakt med honom, säga att grannarna hörde genom myggnätet. Till slut, när det gick upp för honom vad han gjort tog han en tjock glasburk som vi har jordnötter i och dunkade den i huvudet på sig själv.
Mannen i sin tur berättade att han inte kunde minnas någonting från de båda misshandelstillfällena eftersom han var berusad. Men han var mycket ångerfull och sa att sambons uppgifter säkert stämde.
Tingsrätten ville att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan man bestämde vilken påföljd han skulle få.

Tillräckligt frisk
Undersökningen visade att han är tillräckligt frisk för att kunna kontrollera sina handlingar.
41-åringen sa att han var villig att genomgå en behandling för sina alkoholproblem.
Men tingsrätten tycker inte att behandlingen skulle vara tillräckligt för att väga upp den kränkning som 41-åringen har utsatt sin sambo för.
Därför har han dömts till åtta månaders fängelse.
Mannen har varit häktad sedan den 13 september. Han ska vara kvar i häktet tills fängelsestraffet verkställs eftersom tingsrätten bedömer att det finns risk för fortsatt brottslighet.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons